Κοτόπουλο με Τραχανά

Μια παραδοσιακή συνταγή είναι ο Κοτόπουλο με τραχανά που συναντούμε πολύ συχνά σε περιοχές του Έβρου. Η συγκεκριμένη είναι μια πρόταση της Κας Φρειδερίκης Καδόγλου από την Λεπτή Ορεστιάδος.

Υλικά
1 μικρό κοτόπουλο (ελευθέρας βοσκής)
Το ζουμί που έβρασε το κοτόπουλο (μισή κατσαρόλα)
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 πρέζες κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Και περίπου 400 γρ τραχανάς.

Καταρχήν πρέπει να βράσουμε το κοτόπουλο. Αν είναι του εμπορίου θέλει περίπου 30 λεπτά . Αν είναι χωριάτικο αφήστε το να βράσει περίπου μία ώρα μαζί με ένα κρεμυδι και 2 σκελδες σκόρδο.
Το βγάζουμε από την φωτιά και διαχωρίζουμε το κρέας από το ζουμί.
Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε λιγο ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το κόκκινο πιπέρι.
Μέσα σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει το τραχανά προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε για να γίνει κρεμωδες το μείγμα. Στην συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Μετά από 7-8 λεπτά περίπου προσθέτουμε και το ήδη βρασμένο κοτόπουλο.
Αφήνουμε για άλλα 6-7 λεπτά για να πηχτωσει λίγο ο τραχανάς.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *