Σαραγλί στην Λεπτή

Το Σαραγλί είναι μια παραδοσιακή συνταγή την οποία και συναντούμε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Αυτή είναι η εκδοχή της Κας Χρυσούλας Ναλμπάντη από την Λεπτή Ορεστιάδας.

Υλικά
Για το ζυμάρι
Αλεύρι
Νερό
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Για την γέμιση
Σουσάμι περίπου 700γρ
Ελαιόλαδο
Λίγη Κανέλα
Και λίγο Γαρύφαλλο

Για το σιρόπι
Ζάχαρη 3 ποτήρια
Νερό 3 ποτήρια
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρύφαλλα
Και μισό λεμόνι.

Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το ζυμάρι. Αναμειγνύουμε τα υλικά και το ζυμώνουμε. Το αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου.
Το χωρίζουμε σε 9 μπαλάκια.
Ανοίγουμε 9 φύλλα.
Στην συνέχεια πρέπει να φτιάξουμε την γέμιση. Παίρνουμε το σουσάμι και το χτυπάμε μέσα στο γουδί. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 3 κουταλιές ζάχαρη , την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Απλώνουμε το 1ο φύλλο και βάζουμε περίπου 4-5 κουταλιές από την γέμιση και λίγο ελαιόλαδο. Το κλείνουμε με το πλάστη και στην συνέχεια τον αφαιρούμε αφήνοντας το φύλλο διπλωμένο σαν λουκάνικο.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε ακριβώς το ίδιο με όλα τα φύλλα. Το ψήνουμε για 40 λεπτά σε θερμοκρασία 180 βαθμών.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά και το βράζουμε για 7-8 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε το γλυκό μας.
Το αφήνουμε για 30 λεπτά και είναι έτοιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.