«Μάντζα»

Στο εστιατόριο «Γεράνια» στον Άγιο Νικόλαο Ημαθίας ξεκινήσαμε τις συνταγές μας με το ορεκτικό «Μάντζα»

Τα υλικά μας:

 

2 μελιτζάνες μέτριες

3 πιπεριές πράσινες

200γρ μπάτζο τυρί Βερμίου

Ελαιόλαδο

Ρίγανη φρέσκια

Πιπέρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 ντομάτες φρέσκιες πολτοποιημένες

Αλάτι

½ κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας

1 πρέζα ζάχαρη.

½ ποτήρι λευκό κρασί

Μπορούμε να ξεκινήσουμε κόβοντας τα λαχανικά μας. Τις μελιτζάνες σε κύβους και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες. Τις σωτάρουμε για λίγη ώρα και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα περιττά λάδια . Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τις πιπεριές τις οποίες σωτάρουμε επίσης και όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε στο ίδιο πιάτο με τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με μία πρέζα ζάχαρη.

Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί Αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και τον ντοματοπολτέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη και το αφήνουμε για λίγο να πάρει βράση.

Στην συνέχεια πρέπει να βάλουμε μέσα τις σωταρισμένες μελιτζάνες και πιπεριές. Ανακατεύουμε για λίγο και το αφήνουμε στην φωτιά για άλλα 7-8 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την φωτιά και μπορούμε να σερβίρουμε.

Σε ένα πήλινο πιάτο βάζουμε μια ποσότητα από την κατσαρόλα και για γαρνίρισμα τοποθετούμε τυρί μπάτζο Βερμίου κομμένο σε κύβους.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑΕστιατόριο Γεράνια, Άγιος Νικόλαος Νάουσας
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.