Τηγανιά από συκωταριά αρνίσια με σάλτσα κυνηγού.

Στο κτήμα «Αγέρινο» στην δυτική Θεσσαλονίκη κάναμε μια συνταγή για τους λάτρεις της αρνίσιας συκωταριάς. Αν και περιέχει κρέας χαρακτηρίζεται σαν ορεκτικό. Εκτέλεση, Διαμαντής Ζαφειράκογλου.

Τα υλικά μας:

 

1 συκωταριά ολόκληρη αρνίσια

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

3 κουταλιές πελτές ντομάτας

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Ρίγανη

Αλεύρι

Δεντρολίβανο mix (Casa Natura)

1 μελιτζάνα μεγάλη

3 πιπεριές καυτερές

Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

Καταρχήν θα πρέπει να κόψουμε το συκώτι την καρδιά και τα πνευμόνια. Ξεκινάμε από την καρδιά κόβοντας την σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε με το συκώτι. Θα πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα περιττά λίπη.

Στην συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε τα συκωτάκια. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Μόλις τα συκωτάκια αρχίζουν να παίρνουν χρώμα και λίγο πριν τηγανιστούν, βγάζουμε από την φωτια το τηγάνι μας και χύνουμε το καμένο ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Στην ουσία το αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε μέσα τα συκωτάκια.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε αμέσως το κρασί.

Κατόπιν βάζουμε τo πολτό ντομάτας, λίγο ρίγανη, πιπέρι μαύρο ,αλάτι, το μιχ της Casa Natura και μια με δυο κουταλιές αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.

Το αφήνουμε λίγο ακόμη στην φωτιά. Για περίπου 3-4 λεπτά.

Στην συνέχεια θα πρέπει να ψήσουμε την μελιτζάνα και τις πιπεριές στα καρβουνά ή σε ένα ηλεκτρικό γκριλ εάν έχετε. Αφού ψηθούν καλά τις αποσύρουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Την μελιτζάνα την ανοίγουμε κατόπιν στα δυο και την απλώνουμε σε ένα πιάτο.

Τις πιπεριές τις τοποθετούμε και αυτές γύρω από την μελιτζάνα μας.

Με μια κουτάλα παίρνουμε μια ποσότητα μέσα από το τηγάνι με την συκωταριά και την τοποθετούμε πάνω στην μελιτζάνα.

Περιχύνουμε με λίγο από την σάλτσα μας και είμαστε έτοιμοι

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:ΚΤΗΜΑ ΑΓΕΡΙΝΟ, ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.