Μπακαλιάρος με Αλοιφή Παζαριού

Μια διαφορετική πρόταση για να συνοδέψουμε το μπακαλιάρο μας από το Καφέ/Εστιατόριο «Πλατεία» το οποίο βρίσκεται στο γραφικό χωριό Γαλάτιστα Χαλκιδικής

Τα υλικά μας:

 

Ξύδι Βαττής

Σπορέλαιο

Σκόρδο

Παντζάρι

Μαϊντανός

Πιπέρι

Αλάτι

Δυόσμος

Άνηθος

Κρεμμυδάκι φρέσκο

Αυγά φάρμα Μπεκιάρη

Γιαούρτι

Σόδα

Αλεύρι

Μπακαλιάρος

 

 

 

Πρώτα πρέπει να ξαλμυρίσουμε καλά τον μπακαλιάρο μας…

Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και το βάζουμε να κάψει… Εντωμεταξύ μπορούμε να φτιάξουμε το κουρκούτι μας. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 2 αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι σόδα, 5 κουταλιές γεμάτες της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε να χυλώσει. Ρίχνουμε κατόπιν λίγο φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο μικρές ποσότητες. Ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε 2 πρέζες αλάτι και 2 πιπέρι.

Παίρνουμε μετα τα κομμάτια του μπακαλιάρου τα βουτάμε ολόκληρα μέσα στο μείγμα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι. Αυτά σε 5 λεπτα είναι ετοιμα, περιπου στο μισο χρονο απλα τα γυρίζουμε. Μέχρι να γίνουν μπορούμε να κάνουμε την αλοιφή.

Θα χρειαστούμε ένα μεσαίο μπολ στο όποιο έχουμε βάλει περίπου 2 γιαουρτάκια στραγγιστά.

Προσθέτουμε: Σπορέλαιο περίπου μισό ποτήρι, Ξύδι Βαττής 3-4 κουταλιές της σουπας,2 πρέζες αλάτι και πιπέρι, σκόρδο ψιλοκομμένο όσο νομίζετε εσείς και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε ένα παντζάρι μεγάλο το όποιο το έχουμε βράση και κόψει σε κυβάκια

Ανακατεύουμε ελαφρά

Όταν είναι έτοιμα κα τα κομμάτια μπακαλιάρου μπορούμε να σερβίρουμε με την συνοδεία της αλοιφής.

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑΚαφέ/Εστιατόριο “Πλατεία” Γαλάτιστα Χαλκιδικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.