Ριζότο Θαλασσινών

Μια συνταγή που την προσφέρουν πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη… Εδώ βλέπουμε την συνταγή από το εστιατόριο «Γράπα και Μεζές» στην Καλαμαριά…

Τα υλικά μας:

 

Ρύζι αρμπόριο (μισοβρασμένο)

Βούτυρο

Καλαμάρι

Μύδι ψύχα

Μύδι κέλυφος

Γαρίδες

Πράσινες πιπεριές

Πιπεριές Φλωρίνης

Ξερό κρεμμύδι

Φρέσκο κρεμμύδι

Μαύρο πιπέρι

Αλάτι

 

 

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα υλικά μας , το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πιπεριές κόκκινες και πράσινες καθώς και τις γαρίδες μαζί με το κέλυφος, τα μύδια ψίχα και μύδια με το κέλυφος, το ψιλοκομμένο καλαμαράκι και τα αφήνουμε πέντε περίπου λεπτά όλα μαζί να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Έπειτα προσθέτουμε το μισοβρασμένο ρύζι αρμπόριο με ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι μαύρο και το αφήνουμε περίπου δέκα λεπτά να βράσει και να ρουφήξει τα υγρά.

Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: ‘Εστιατόριο «Γράπα και Μεζές» Μαρίας Κάλλας 29, Καλαμαριά 2310417706

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.