Μελομακάρονα

Μελομακάρονα από την ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου “Πέτρος” Φωτεινή Παπαθεοδώρου στην Δράμα

Τα υλικά μας:

 

 

Για τα μελομακάρονα:

2 κουτ.γλυκού κανέλα

1 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο

2 κουτ.γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

Νερό όσο πάρει

3 φλυτζάνια σπορέλαιο

200 γραμ. ζάχαρη άχνη

900 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σπασμένα καρύδια για το γαρνίρισμα

 

Για το σιρόπι:

400 γραμ. ζάχαρη

400 γραμ. νερό

400 γραμ. μέλι θυμαρίσιο

Μισό λεμόνι (ακέρωτο)

 

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο,το νερό και την ζάχαρη άχνη και ζυμώνουμε μέχρι να λιώσει

η άχνη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.

Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

Έπειτα πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τους δίνουμε σχήμα με

ένα πιρούνι ή με κόσκινο (βλέπε εικόνα 5).

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι (πρέπει να είναι ζεστό και τα μελομακάρονα κρύα)

και τριμμένο καρύδι.

 

 

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.