Πεσκανδρίτσα στιφάδο

Πεσκανδρίτσα στιφάδο από τον chef Γιώργο Τυράννη στο Αίγιο

Τα υλικά μας:

 

 

Πεσκανδρίτσα

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

Ελαιόλαδο

Ξύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι ψιλό

Αλάτι χοντρό

1 ποτηράκι κρασί λευκό

1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

Πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 δαφνόφυλλο

Λίγο δεντρολίβανο

1-2 σπυριά μπαχάρι

Λίγο γαρύφαλλο

2-3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες

 

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,το δαφνόφυλλο,

το γαρύφαλλο,το μπαχάρι,το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια προσθέτω ψιλό αλάτι,

τη ζάχαρη,το σκόρδο,τον πελτέ ντομάτας,και τις ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες.

Προσθέτουμε το κρασί και στη συνέχεια αφού αλατίσουμε την πεσκανδρίτσα με το χοντρό αλάτι,

την κόβουμε σε κομμάτια και την τοποθετούμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και ένα σφηνάκι ξύδι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε στη φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να βράσει το ψάρι.

 

 

 

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.