Σούπα με λαβράκι

Σούπα με λαβράκι από τον chef Νίκο Παπαδόπουλο,ιδιοκτήτη του εστιατορίου “Ροτόντα” στον Πύργο Ηλείας

Τα υλικά μας:

 

 

Αλάτι Ιμαλαϊων

1 σφηνάκι κρασί λευκό

Ρίγανη

Λεμόνι

Μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο

2 πατάτες

2 κολοκυθάκια

Λίγο μαϊντανό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

Λίγο άνηθο

2 καρότα

Λαβράκι

4-5 λευκά μανητάρια

Ντοματίνια για το γαρνίρισμα

Βρώσιμα λουλούδια

 

 

Φιλετάρουμε το λαβράκι.Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών,τις πατάτες,

τα κολολυθάκια,τα καρότα,τα μανητάρια,το φρέσκο κρεμμυδάκι,το κόκκαλο και το κεφάλι από το λαβράκι.

Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου.

Σε μια λαδόκολλά τοποθετούμε το φιλέτο από το λαβράκι,ελαιόλαδο και κρασί,αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε

κολοκυθάκι,πατάτες,μαϊντανό,άνηθο,ρίγανη και μανητάρια και κλείνουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου

μισή ώρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Σερβίρουμε με δύο τρόπους.

1)Βάζουμε τη σούπα σε ένα βαθύ πιάτο,ρίχνουμε πιπέρι,αλάτι και λίγο λεμόνι και το φιλέτο λαβράκι.

2)Σε ένα πιάτο βάζουμε το φιλέτο,προσθέτουμε κόκκινη πιπεριά,ντοματίνια και δύο φέτες λεμόνι.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ό,τι έχει περισσέψει από την λαδόκολλα με το λαβράκι και με ένα μπλέντερ

χειρός λιώνουμε τα λαχανικά.Προσθέτουμε λεμόνι,αλάτι,πιπέρι και τα βρώσιμα λουλούδια.

 

 

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: “ΡΟΤΟΝΤΑ” ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.