Πραλίνα

Πραλίνα, είναι η ονομασία του γλυκού που μας ετοίμασε η Κα Αλεξάνδρα στα Σιάτιστα της Κοζάνης. Για να δούμε πως γίνεται….

Τα υλικά μας:

 

Ζάχαρη

Κακάο

Καφές στιγμιαίος

Αμύγδαλα καραμελωμένα

100γρ βούτηρο

100γρ ζάχαρη άχνη

1 κουτί κρέμα σαντιγύ

Νερό

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ

Θα χρειαστούμε ένα μίξερ. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και την κρέμα σαντιγύ. Τα χτυπάμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν. Μόλις αφρατέψει σταματάμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Στην συνέχεια σε μια μικρή κατσαρόλα η ένα ταψάκι μικρό, βάζουμε λίγο νερό (2 ½ ποτήρια) μια κουταλιά περίπου στιγμιαίο καφέ, λίγο κακάο, και λίγη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να διαλυθούν καλά τα συστατικά.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα άλλο ταψάκι για να ξεκινήσουμε να στρώνουμε τα μπισκότα. Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα τα βουτάμε καλά μέσα στο μείγμα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι. Μόλις κάνουμε μία στρώση, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα που φτιάξαμε στο μίξερ. Την απλώνουμε καλά για να πάει σε όλο το ταψί. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα.

Στην συνέχεια επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα μπισκότα σαβαγιάρ. Τα βουτάμε και τα τοποθετούμε πάνω στην στρώση κρέμας. Σκεπάζουμε πάλι με την κρέμα και τέλος πασπαλίζουμε από πάνω με το καραμελωμένο αμύγδαλο. Εάν δεν έχετε ή δεν μπορείτε να βρείτε αμύγδαλο μπορείτε να σπάσετε ένα παστέλι ξυρών καρπών και να το χρησιμοποιήσετε.

Το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία μέρα για να σφίξουν όλα τα υλικά μαζί Σερβίρετε σε ρηχό πιάτο.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Ταβέρνα Φούρκα, Σιάτιστα, Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.