Το «Γλυκό στο Μπέλες»

Το «Γλυκό στο Μπέλες» είναι μια πρόταση που σερβίρεται στο εστιατόριο «Η Πλαγιά του Μπέλες» στα Άνω Πορόϊα.

Τα υλικά μας:

 

Μπισκότα τύπου πτί μπερ

1 ½ Λίτρο φρέσκο γάλα

1 ½ κιλό ζάχαρη

1 φλυτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ

1 φλυτζάνι του τσαγιού κακάο

Τρούφα σοκολάτας

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα την όποια έχουμε βάλει στην φωτιά, βάζουμε το γάλα όχι όλο όμως κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ. Δεν περιμένουμε να βράσει προσθέτουμε κατευθείαν την ζάχαρη και σιγά σιγά το κακάο για να μην σβολιάσει.

Το αφήνουμε λίγο να ξεκινήσει να βράζει ανακατεύοντας συνεχώς. Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ μαζί με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα.

Παίρνουμε ένα ταψάκι αρκετά βαθύ και απλώνουμε την πρώτη στρώση από τα μπισκότα. Όταν η κρέμα μας πηχτώσει παίρνουμε μια ποσότητα και την ρίχνουμε επάνω στην πρώτη στρώση από τα μπισκότα απλώνοντας να πάει παντού. Στην συνέχεια τοποθετούμε ακόμη μια στρώση πάνω από την κρέμα.

Τελειώνουμε με την κρέμα απλώνοντας και πάλι πάνω από τα μπισκότα. Γαρνίρουμε από πάνω με τρούφα.

Το αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά έξω να κρυώσει και στην συνέχεια στο ψυγείο για 2 ώρες.

Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Η Πλαγιά Του Μπέλες» Άνω Πορόϊα, Σέρρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.