Η ψαρόσουπα είναι ένα χειμωνιάτικο πιάτο και έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς. Εδώ θα δούμε μία παραλλαγή από το εστιατόριο «Κραμπούσα» στην Σκάλα Ποταμιάς
Τα υλικά μας:
4/5 Σουπόψαρα
Σέλινο
Καρότο
Κόκκινες Πιπεριές
Κολοκυθάκια
Κρεμμύδι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πατάτες
Εκτέλεση:
Σε αυτή την συνταγή χρησιμοποιούμε τα εξής ψάρια. 2 Σκορπιούς, 1 Σαλούβαρδο και 1 Πέρκα.
Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια όπως μπακαλιάρο, χελιδόνια κτλ.
Αφού τα καθαρίσουμε καλά τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν για 30 λεπτά. Μια μέτρια κατσαρόλα θα χρειαστούμε νερό μέχρι την μέση περίπου. Αφού βράσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο…
Στην συνέχεια στο ίδιο νερό θα πρέπει να ξεκινήσουμε να προσθέτουμε τα υλικά μας. Για αυτή την ποσότητα θα χρειαστούμε 2 μεγάλες πατάτες οπότε τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Θα χρειαστούμε κομμένα σε κομμάτια επίσης , ένα καρότο, ένα κρεμμύδι μεγάλο, 2 πιπεριές, ένα κολοκυθάκι επίσης μεγάλο και λίγο βρασμένο σέλινο. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μια γενναία ποσότητα ελαιόλαδου περίπου 2/3 του ποτηριού. Αλάτι περίπου 2 με 3 κουταλιές.
Τα αφήνουμε για 30 λεπτά να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά…. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε καλά τα ψάρια μας από τα κόκαλα και λίγο πριν περάσει το μισάωρο τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα για να βράσουν και αυτά μαζι με τα λαχανικά…
Τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά…
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε λίγο πιπέρι
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.