Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Ένα πολύ γνωστό γλυκό και θα λέγαμε ένα από τα πιο νόστιμα και ποιο δημοφιλείς. Μια μικρή παραλλαγή του θα δούμε εδώ όπως το σερβίρουν στην ταβέρνα «Αντώνης» της Ασπροβάλτας.

Τα υλικά μας:

 

Για το σιρόπι:

1 κανελόξυλο

4 ποτήρια νερό

3 ποτήρια ζάχαρη

½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Για τον χαλβά:

2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 ποτήρι ηλιέλαιο

1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το σιρόπι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό το κανελόξυλο μαζί με την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν.

Στην συνέχεια σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο και το βάζουμε να κάψει. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Το σιμιγδάλι μας πρέπει να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα οπότε το αφήνετε, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά στην φωτιά .

Κατόπιν με μια μεγάλη κουτάλα παίρνουμε από την κατσαρόλα με το σιρόπι το οποίο πρέπει να έχει ήδη πάρει βράση δυο κουταλιές σιρόπι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού.

Τα αφήνουμε για 2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο σιρόπι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα μας. Θα το καταλάβετε όταν αρχίζει και ξοκαλάει από την κατσαρόλα.

Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.

Σερβίρουμε σε κομμάτια βάζοντας από πάνω 2 φέτες πορτοκάλι.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Ψαροταβέρνα Αντώνης, Ασπροβάλτα, Θεσσαλονίκης. Τηλ: 2397100150

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.