Τηγανιά Πορτσίνι (Βασιλικάρια)

Το εστιατόριο «Μπακατσιάνος» στην Αρναία της Χαλκιδικής φημίζεται για τα εδέσματα του. Εμείς εδώ θα δούμε ένα πολύ ωραίο ορεκτικό που σερβίρετε εκεί..

Τα υλικά μας:

 

Φρέσκο Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Μαϊντανό

Ρίγανη φρέσκια

Φέτα παραδοσιακή

Μανιτάρια Πορτσίνι

Η εκτέλεση του είναι απλή.

Πρόκειται για μια παραδοσιακή τηγανιά, η οποία δεν περιέχει πολλά υλικά. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, ο στόχος της συνταγής αυτής είναι να αναδειχτούν τα αρώματα του πολύ νόστιμου αυτού μανιταριού.

Θα χρειαστούμε περίπου 250 γρ για μία καλή μερίδα. Η πρώτη μας κίνηση είναι να κόψουμε τα μανιτάρια μας περίπου στην μέση κατά μήκος. Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας για να σωταρίστουν καλά. Κατόπιν προσθέτουμε το πιπέρι και την φέτα την οποία πρώτα την τρίβουμε με τα χέρια μας. Την φέτα πρέπει να την προσθέσουμε εντελώς στο τέλος για να βγει ωραίο το μείγμα μας.

Δεν πρέπει δηλαδή να σωταριστει για πολύ ώρα.

Τέλος ρίχνουμε και λίγο ρίγανη και μαϊντανό αφήνουμε για κάποια δευτερόλεπτα και είμαστε έτοιμοι.

Σερβίρουμε σε ένα μακρόστενο πιάτο και μπορούμε να το συνοδέψουμε και με τσίπουρο αλλά και κρασί

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ” ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.