ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Τι είναι το Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα? Με μια λέξη «Πολιτισμός».

Πολιτισμός δεν είναι μόνο ότι είναι εξευμενισμένο και προσιτό και φυσικά δεν είναι και η μονοδιάστατη προσέγγιση του Αδαμάντιου Κοραή ,ταυτίζοντάς την με τα ανώτερα προϊόντα του τρόπου ζωής μιας κοινότητας. Πολιτισμός σημαίνει Ταυτότητα, σημαίνει ιδεολογία, σημαίνει καθημερινότητα, σημαίνει Ιστορία.

Όλες αυτές οι συνιστώσες ενώνονται τελικά σε μια κοινή Συνισταμένη που χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο έθνος. Αυτές τις συνιστώσες εμείς θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε μέσα από την εκπομπή μας.

Γιατί ταξίδι δεν σημαίνει μόνο , Βουνά, Λίμνες, ποτάμια, παραλίες. Στο δικό μας ταξίδι μεγαλύτερη σημασία έχει ο άνθρωπος. Οι καθημερινές του ασχολίες, η δημιουργικότητά του, η βιοπάλη μέσα από τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών.

Είναι τέλος η ενασχόληση με τους πολιτιστικούς συλλόγους που σκοπός και ευχής έργο είναι η μεταλαμπάδευση, η μετάδοση, η μεταφορά εάν θέλετε των Παραδόσεων και των κοινών μας αγώνων.

Αυτό είναι το «Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα».

Ο Βασίλης και οι συνεργάτες του για ακόμη μια χρονιά μαζί σας για τέλεια και συναρπαστικά ταξίδια γεμάτα γεύσεις ,αρώματα, Ιστορία, Λαογραφία, Παράδοση.