ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ - Αγκαθιά Ημαθίας

Added: 07.01.2022

Τα ταξίδια μας συνεχίζονται ανά την Ελλάδα και αυτή την φορά επισκεφτήκαμε την Αγκαθιά Ημαθίας

Η Αγκαθιά είναι ένα από τα Κεφαλοχώρια του νομού Ημαθίας ενώ η παλαιότερη ονομασία του ήταν Γκριτζάλι  που σημαίνει περιοχή με πολλά αγκάθια. Από εκεί μάλλον βγήκε και η σημερινή της ονομασία

Η Μαριάννα ξεκινά την περιπλάνηση της  μέσα στα σοκάκια του Χωριού και συναντά την  Κύρια Μουλαρτζή Χρυσούλα πρόεδρο του μορφωτικού συλλόγου «Ο Αστήρ»  η  οποία και μας μίλησε για  το Ρουμλούκι  και όλη την Ιστορία του Χωριού και τις  ευρύτερης περιοχής.  

Βεβαίως μιας και είμαστε στον κάμπο της Μακεδονίας δεν θα μπορούσαμε να μην δεν επισκεφτούμε ένα χωράφι με καλλιέργειες   και συγκεκριμένα Βαμβακιού. Εκεί μας υποδέχτηκε ο Κύριος  Θυμιόπουλος Δημήτρης , ο οποίος και μας μίλησε για την καλλιέργεια του Βαμβακιού.

Στο χωριό υπάρχει και κάτι πολύ ενδιαφέρον. Είναι ο κύριος Χατζόπουλος  Αργύρης ο οποίος και κατασκευάζει με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο Γκλιτσες.. Το μπαστούνι του τσομπάνη όπως είναι γνωστές.

Το ταξίδι μας τελειώνει με τι άλλο μα φυσικά υπέροχες συνταγές τις οποίες μας παρουσίασαν οι Κυρίες Γραμμενοπούλου Καλλιόπη, Αλαμπούρνου Σοφία και ο νεαρός Chef Ζησιόπουλος Γιώργος

Ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους του χωριού για την συμμετοχή τους στην εκπομπή