ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ - Άγκιστρο Σερρών-Θα τα πούμε στο Χωριό

Added: 23.11.2020

Ο επόμενος προορισμός μας είναι το Άγκιστρο Σερρών , γνωστό για τα ιαματικά του λουτρά αλλά και την νόστιμη πέστροφα που θα βρείτε στο  τοπικό ιχθυοτροφείο.

Ωστόσο το ταξίδι μας ξεκινά από την  Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης. Το γυναικείο αυτό μοναστήρι ιδρύθηκε το έτος 1968 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Ιωάννη.

Δείτε υπέροχες εικόνες και μάθετε την πλούσια ιστορία του

Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς  το Άγκιστρο.

Το Άγκιστρο είναι ένα όμορφο χωριό, χτισμένο στους πρόποδες του ομώνυμου όρους, δίπλα στη συνοριακή γραμμή με τη γειτονική Βουλγαρία. Ένας ευλογημένος τόπος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Το πέτρινο λουτρό, χρονολογείται από τη Βυζαντινή εποχή όπως και ο πύργος στο κέντρο του χωριού, που λειτούργησε ως ρολόι κατά τον 14ο αιώνα.

Επισκεφτήκαμε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις  του χαμάμ και απολαύσαμε τα ζεστά και ιαματικά του Λουτρά.

Εκεί δίπλα βρίσκεται και το ιχθυοτροφείο εγκαταστημένο  σε ιδιόκτητη έκταση 16 στρεμμάτων, μέσα στην οποία βρίσκονται και οι πηγές του νερού. Το έτος 1983 λειτούργησε εστιατόριο 300 περίπου θέσεων, αξιοποιώντας το ειδυλλιακό τοπίο στο οποίο βρίσκεται.

Δείτε και μάθετε  όλη την λειτουργία  του καθώς και την μέθοδο του καπνίσματος από την πολύ ωραία ξενάγηση που μας έκανε ο Κος  Τάσσης Γιώργος.

Σειρά έχουν τα παραδοσιακά εδέσματα που δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την εκπομπή μας.

Οι γυναίκες του χωριού εκτός από τα έτοιμα φαγητά, μας παρουσίασαν και δυο παραδοσιακές συνταγές. Φανουρόπιτα και Πέστροφα Πλακί