ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ - Ράχες-Καραβόμυλος-Αγία Μαρίνα- Φθιώτιδος-Θα τα Πούμε στο Χωριό

Added: 02.11.2020

Ένα πολύ όμορφο  ταξίδι  στα παραθαλάσσια χωριά του Νομού Φθιώτιδος.

1η μας στάση το Αχλάδι το οποίο Μοιάζει με …μικρό νησί και ανήκει στον δήμο Στυλίδας . Κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας αποτελούσε Τουρκικό τσιφλίκι.

Περπατήσαμε στην παραλία ενώ επισκεφτήκαμε και τον Αλμυροπόταμο…

Επόμενη στάση ένα άλλο πανέμορφο παραθαλάσσιο μέρος ο Καραβόμυλος. Εκεί εκτός των άλλων μάθαμε και τα μυστικά του ψαρέματος με την Βοήθεια του Κου Κώστα Αντονόγιωργου ιδιοκτήτη αλιευτικού σκάφους.

Ανηφορίζουμε προς την Στυλίδα για ανακαλύψουμε ενα υπέροχο μοναστήρι, μια από τις ιστορικότητες μονές  της περιοχής την Ιερά Μονή Αγίων Ταξιαρχών Νεράιδας

Εκεί μας υποδέχτηκε ο Πατέρας Αγαθόνικος Βενετσάνος ο οποίος μας ξενάγησε και μας μίλησε για την ιστορικότητα αλλά και πολυπληθή θαύματα που σημειωθήκαν εδώ όλα τα χρόνια λειτουργίας της Μονής….

Φεύγοντας από την μονή με κατάνυξη η επόμενη μας στάση είναι  οι Ράχες Φθιώτιδος αλλά και το επίνειο τους. Εκεί ξεκουραστήκαμε και απολαυσαμε την διαμονή μας στο ξεχωριστό Ξενοδοχείο «Scala».

Αφού γεμίσαμε μπαταρίες ηρθε η ωρα της γαστρονομίας..Που αλλού στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και το εστιατόριο «Παράγκα». Εκεί μας υποδέχτηκαν ο ιδιοκτήτης Φίλιππος Ζώης παρέα με τον Chef Δημήτρη Μπαλκούρα ο οποίος μας έφτιαξε δυο υπέροχες θαλασσινές συνταγές ενώ απολαυσαμε το ουζάκι μας ακριβώς δίπλα στο κύμα….

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα στο επόμενο μας επεισόδιο το οποίο δεν πρέπει να χάσετε.