ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ - Γοργογύρι Τρικάλων

Added: 05.12.2021

Ένα ακόμη ταξίδι μας και αυτή την εβδομάδα. Αυτή την φορά επισκεφτήκαμε τον Θεσσαλικό κάμπο και συγκεκριμένα το Χωρίο Γοργογύρι  Τρικάλων.

Το Γοργογύρι είναι ένα ημιορεινό χωριό του Νομού Τρικάλων βρίσκεται στα ριζά του Κόζιακα και σε υψόμετρο 206 μέτρα.

Η Μαριάννα ξεκίνησε νωρίς την περιπλάνηση της  και μιας και η Ιστορία του Χωριού είναι πλούσια συνάντησε τον Κύριο Σπύρο Γκοβίνα ο οποίος και μας ταξιδέψε μέσα από την αφήγηση του στα παλαιότερα χρόνια και στην ζωή στο χωριό.

Το Γοργογυρι είναι γνωστό για τα παλιά του  Νεροτριβεία του.  Εμείς επισκεφτήκαμε ένα από αυτά το οποίο και κρατάει τον παραδοσιακό τρόπο πλυσίματος και εκεί μας περίμενε ο Ιωάννης Μπεϊς για να μας δείξει την παραδοσιακή αυτή τέχνη.

Ο Θεσσαλικός κάμπος είναι συνυφασμένος με την κτηνοτροφία. Ετσι  λοιπόν η Μαριάννα επισκέφτηκε μια κτηνοτροφική μονάδα  όπου εκει μας ξενάγησε ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Κουφονίκας ο οποίος μας έδειξε και την τέχνη του αρμέγματος.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μη δεν επισκεφτούμε και να περπατήσουμε στο μαγευτικό μονοπάτι του Ασκληπιού  ενώ στην συνέχεια έχουμε τι άλλο μοναδικές παραδοσιακές συνταγές τις οποίες μας παρουσίασαν ο Κος Σπύρος Γκοβίνας  ο Κος Πάνος Ζωγράφος και η Ελένη Γκοβίνα η οποία μας ετοίμασε μια γλυκιά πορτοκαλόπιτα.

Αυτά και πολλά ακόμη σε μια εκπομπή που δεν πρέπει να χάσετε

Να ευχαριστήσουμε όλους του κατοίκους του Χωριού για την βοήθεια τους στα γυρίσματα και ιδιαίτερα τον Κύριο Άγγελο Πατζιατζή