ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ - Ιερισσός Χαλκιδικής

Added: 06.12.2021

Όταν σκεπτόμαστε την Χαλκιδική το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο  μυαλό είναι οι περίφημες παραλίες…. Πολλοί ωστόσο έχουν συνδέσει το όνομα της μόνο με τα 2 πόδια την Κασσάνδρα και την Σιθωνία… Λίγοι είναι αυτοί που όταν σκέπτονται την Χαλκιδική τους έρχεται στον νου από το 3ο πόδι το οποίο τους θυμίζει το Άγιο όρος…

Κι ώμος η Χαλκιδική εχει πολύ ωραία μέρη και όμορφες παραλίες και στο 3ο πόδι

Και ένα από Αυτά είναι η Ιερισσός της Χαλκιδικής

Είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Αριστοτέλη με 3.455 κατοίκους το 2011.

Η Μαριάννα ξεκίνησε την περιπλάνηση της και η 1η της στάση είναι στην οικία της Κυρίας Ειρήνης Μάρκου  η οποία μας διηγήθηκε την ζωή στο χωριό τα παλιότερα χρόνια καθώς και τις εργασίες αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις των κατοίκων.

Η Χαλκιδική εκτός από τις όμορφες παραλίες της φημίζεται για το μέλι της. Και αυτή είναι η 2η στάση μας στα μελίσσια του κυρίου Πολύγου Γρηγόρη, ο οποίος και μας μύησε στα μυστικά του καλού μελιού αλλά και του Κου Κώστα Πολύγου ο οποίος με την σειρά του, μας μίλησε για το πώς εξελίχτηκε η τέχνη της Μελισσοκομίας όλα αυτά τα χρόνια  στην περιοχή .   

Στην Ιερισσό είχαμε κάποια Θρησκευτικά γεγονότα κατά την αποστολική περιοδεία του Αποστόλου Παύλου. Για όλα αυτή τα γεγονότα αλλά και την ξενάγηση στο σπήλαιο του Άγιου Παύλου μας μίλησε ο Κύριος Καραστέριος Χρήστος.

Το ταξίδι μας τελειώνει με τι άλλο μα φυσικά υπέροχες συνταγές. Δυο συνταγές μας παρουσίασε ο σεφ του εστιατόριου “Το Μουράγιο”  Μιχάλης Σταυροθέντας και μια  η  Κυρία Δήμητρα Μανωλουδα η οποία μας φιλοξένησε στο σπίτι της.

Ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους της Ιερισσού για την συμμετοχή τους στην εκπομπή, την πρόεδρο του Συλλόγου “Ο Κλειγένης” Κυρία Φωτεινή Ναούμ και φυσικά το εστιατόριο “Το Μουράγιο”  για την φιλοξενία