ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Μετά την επιτυχία μας με το «Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα» και το ταξιδιάρικο «Ιδεν ‘Αστεα» έρχεται ακόμη μια παραγωγή με ένα τίτλο που προσδίδει ακριβώς αυτό που θα παρακολουθήσετε στους τηλεοπτικούς σας δέκτες όλη την νέα τηλεοπτική σεζόν «Θα τα Πούμε στο χωριό»

 

Ακριβώς αυτό λοιπόν… Είναι η ζωή στο χωριό στην ύπαιθρο στα περιβόλια και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Είναι μια ζωή που πολλοί νοσταλγούν αν και στις μέρες μας μοιάζει κάτι πολύ μακρινό σχεδόν άγνωστο… Θα τα πούμε στο χωριό ανακαλύπτοντας το παρελθόν… Και όταν λέμε παρελθόν, εννοούμε την εποχή που η Ελλάδα ζούσε μέσα στην παράδοσή της. Τότε που η απλή επικοινωνία μεταξύ δυο ανθρώπων γινόταν πρόσωπο με πρόσωπο ή έφτανε μια απλή βόλτα στα δρομάκια του χωριού.

 

Είναι οι μυρωδιές από τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά που κατακλύζουν τις γειτονίες ανάμεσα στα σπίτια… Της γιαγιάς που μαγείρευε καθημερινά στο γκάζι ρίχνοντας στο τσουκάλι προϊόντα παραγωγής της. Από τραχανά μέχρι φρέσκο γάλα που είχε μόλις αρμέξει από την κατσίκες του κήπου. Είναι η θρησκευτική μας παράδοση με τις εκκλησιές και τα μοναστήρια αλλά και ο πολιτισμός μας όπως εκφραζόταν με τους χορούς και τις φορεσιές όπου κάθε βήμα και στολίδι σήμαινε και κάτι…

 

Ο Βασίλης Αδαμίδης και η ομάδα του για μια ακόμη χρονιά θα σας ταξιδέψουν σε όλα αυτά τα ωραία και αληθινά… Γιατί για εμάς η πραγματικότητα αυτή αποτελεί ένα μακρινό μεν αλλά και τόσο γοητευτικό παρελθόν….